Mi kell egy cég jó működéséhez? Egy JÓ NÉV!

2021-ben még mindig csak kevesen helyeznek komoly hangsúlyt arra, milyen nevet adnak a cégüknek, brand-jüknek, terméküknek. Pedig a cégnév (és hasonló, valamilyen hasznot, profitot hozó nevek) energiája nagyon pontosan meghatározza azt, milyen lesz a végeredmény. Siker vagy kudarc? Szárnyalás vagy tötyörgés?

Bátran kijelentem, hogy egy cég megalapítása, törzstőkéje, a rászánt idő és energia túl sokba kerül ahhoz, hogy az később ne térüljön meg bőségesen. A cégnév elemzésre elköltött pénzt el tudod számolni, mint költséget, továbbá később, egy változtatás miatt kisebb vagyonba kerül a cégiratok módosítása. Miért nem a cégalapítás előtt keresel meg? Miért utána akarsz siránkozni?

Február elején megkeresett egy úr, Róbert, miszerint céget szeretne alapítani, és egy barátja javasolta, csak azután tegye ezt meg, hogy velem konzultált. A barát elmesélte Róbertnek, hogy az ő általa alapított cég két évig csak nyűglődött, pedig a siker lehetősége egyértelmű volt, de azt a bizonyos falat nem bírta átütni. Akkor keresett meg engem, hátha tudok valami okosat mondani. Tudtam bizony: cégnév módosítást javasoltam. A barát cége ezután szárnyra kapott, a profit megtöbbszöröződött.

Cégeknek, cégtulajdonosoknak szóló szolgáltatások listája itt!

Ezek után Róbert is nálam kötött ki, s hozzájárult az elemzés rövid és nyilvános megjelenítéséhez.

Először is fontos tudni, hogy a konzultációnk idején a Merkúr retrográd volt, így javasoltam, hogy 2021. február 21-én vagy utána induljon a cégalapítás – megkerestük ehhez a legjobb dátumot.

Lényeges szabályok:

* A cégnévnek önmagában is energikusnak kell lennie, működnie kell más energiáktól függetlenül.

* Fontos részlet, hogy a tulajdonos(ok) neve is jelentős tényező egy elemzés során, de nem nyom annyit a latba, mint maga a cégnév. (Róbert teljes nevét itt nem írom ki)

* A hiányszámok pótlására nagy segítség egy jó logó, amiben ügyesen elrejti a grafikus azt, amit javaslok. Erre konkrét példát itt találsz!

* Érdemes figyelembe venni, mi a cég célja, szolgáltatási köre, mennyire akar gyorsan fejlődni.

* Önmagában a cég társasági formája (kft., bt.) mellékes, és energetikai szempontból nem is veszem figyelembe az elemzésnél. Ez egy kötelező formula, így is kell rátekinteni.

A névhez három opcót kaptam.

1. Tombert Kft.

1-es, 3-as, 7-es, 8-as hiányszámok. Forrásenergia, kreativitás, anyagiak és pontos célok hiánya. Kiforratlanság, céltalanság, olyan terhek felvállalása, amik nem hoznak kellő hasznot.

2. Solar electric Kft.

4-es, 7-es, 8-as hiányszámokkal, nincs stabil talaj, mindig csak futhat a cég a pénze után. Állandó alkudozások, megkérdőjelezések. Habár munka, megrendelés bőven akad, és az elvégzésre is kerül, de a végén kétszer annyi tennivaló akadhat, arányában kevés pénzért.

3. Tombert solar electric Kft.

Értelemszerűen úgy tűnhet, hogy a három opció közül ez látszik a legjobbnak… Bár van stabil talaj, de a 7-es, 8-as hiányszámokkal itt is igaz, hogy mindig csak futhat a cég a pénze után. Állandó alkudozások, megkérdőjelezések. Habár munka, megrendelés bőven akad, és az elvégzésre is kerül, de a végén kétszer annyi tennivaló akadhat, arányiaban kevés bevételért.

Itt ki mertem jelenteni, hogy ezek az opciók nem felelnek meg a vágyott célnak.

Feltettem pár kérdést, alakultak újabb irányvonalak, majd rájöttünk közös erővel, hogy a választott szolgáltatáskör csak csapatban, csoportban végezhető, sok alvállalkozóval.

Majd kipattant az ötlet:

Tombert solar group

A név bizony majdnem tökéletes, elegendő munka, sok kreativitás, sok új ötlet, megfelelő együttműködések, korrekt ellenszolgáltatás, kifinomult kommunikáció. A 8-as szám hiányát itt nem éreztem kiemelten fontosnak, mindemellett Róbert teljes nevében ez az energia megvan, így tulajdonképpen a háttérből megérkezik a kellő utánpótlás.

Sok sikert az új céghez, kedves Róbert!

Cégnév elemzés Szatmári Nóránál: +36 70 3116125

Már meglévő cég esetén, módosítások nélkül: 12,000 Ft
Újonnan alapítandó cég esetén, egy név, módosítások nélkül: 12,000 Ft

Már meglévő cég esetén, 2-3 variációval, névmódosítási céllal: 16,000 Ft
Újonnan alapítandó cég esetén, több név közül választás: 16,000 Ft

Újonnan alapítandó cég esetén, több név, + cégalapítási dátum + apróságok: 20,000 Ft