Life Coach

Nem látod a fától az erdőt? Nem bujkálhat örökké az az erdő 🙂

Mit jelent a life coaching?

Olyan életvezetési tanácsadás, ami abban segíti az embereket, hogy a jelenlegi problémáikat megoldják, – közben lelkileg megerősödjenek, látványos eredményeket érjenek el, önbizalmuk érezhetően erősödjön, és a jövőben is hatékonyan kezeljék a mindennapi feladataikat, felbukkanó akadályokat.

Soha, semmi nem sikerül? Miért? A válasz egyszerű! Itt van!

Milyen problémákról van szó?

Sematizálva igen könnyen meg lehet határozni: mindennapi problémák. Enyém, Tied, Övé…

De mégis mind egyedi, mert az emberek nem egyformák. Például:

–  Keresem magamat, – a bennem élő valódi nőt, férfit, sikeres és boldog embert…
–  Tele vagyok élettapasztalattal, és mégsem tudom képviselni az érdekeimet. Eltipornak, megaláznak, semmibe vesznek…
–  Nem vagyok elég jó, így elégedett sem…
–  Nem találom az utamat…
–  Egyedül érzem magam, senki nem támogat…
–  Régóta sikertelenség övezi az utamat, döntésképtelennek érzem magam, nem tudok kilépni a komfort-zónámból…
–  Jelentős nyomás alatt élek, belefáradtam… lettem vezető, ez óriási stresszel jár, azóta szinte csak tűzoltásból áll az életem…

Ismerős bármelyik?

Hogyan dolgozom? Mi a munkamódszerem?

Küldetésem, hogy fordulatot hozzak az életedbe. Arra törekszem, hogy megértsd, mit tudnál tenni leginkább önmagadért, fizikai, lelki, és szellemi fejlődésedért. Előre tervezett, tudatosan felépített formában alakítunk ki egy tartalmas emberi és munkakapcsolatot. Együtt gondolkozunk, odafigyelek rád, a problémádra, motivállak, kihozom belőled a legtöbbet, inspirállak, sőt! Lelkesedésemmel egyenesen katalizállak, hogy a rejtett képességeidet és készségeidet feltárd és fejleszd.

coaching

Coaching, feladatkör, problémamegoldás – jó irányba haladsz?

Coaching-partnerem mindvégig a saját útját járja! Nem szólok bele az életedbe, a döntéseidbe, és semmilyen körülmények közt sem kínálok számodra kész megoldásokat. Figyelmemmel kísérlek a cél felé tartó úton, inspirállak, biztatlak, és érezni fogod, ahogy a terhek sorra lehullanak a válladról, A közös utunk folyamán új perspektívák nyílnak meg előtted, az újabb nézőpontok friss lendületet adnak neked.

Magamat erősnek és megbízhatónak tartom, gyakorlatias megközelítéssel biztosítom azt, hogy a tanácsadói folyamatok bármelyike megtérül és hatékony lesz.

A coaching mindig személyre szabott és jövő orientált! A megoldás természetesen minden kliens esetében egyedi, mások a jövőképek, a célok, eltérőek a tervek, épp ez garantálja azt, hogy a tanácsadások minden esetben személyre szabottak. Egyedivé, különlegessé az ügyfél teszi, úgy, hogy személyiségét, egyéni látásmódját és saját elköteleződését adja hozzá.

Természetes elemem a derű és a lelkesedés, így ezek az életérzések sem hiányoznak a coaching-ülésekről.

A life coach nem mondja meg kliensének, mit tegyen, hogyan cselekedjen. Az a tanácsadói feladatkör része. Itt szeretném kihangsúlyozni ismételten a különbséget a tanácsadói munkám terén ellátott feladataim, az Asztro-coach és a Life Coach szisztéma között. A life coach egy igazi katalizátor, és egyetlen feladata, hogy segítse ügyfelét a benne rejlő válaszok megtalálásában. Olyan átgondolt, jól strukturált, célorientált, alkalmanként fájdalmas vagy épp provokáló kérdéseket teszek fel, amellyel fel tudom szabadítani benned az elakadásokat. Sokszor nem látod a fától az erdőt, pedig a megoldás a lábad előtt hever. A felismerésekkel nem csak a megoldás válik láthatóvá, hanem nő az éntudat. Ha nő az éntudatod, akkor el fogod érni a céljaidat!

Kik veszik igénybe a life coach szolgáltatást?

Nincs kizáró tényező, bár az általános tapasztalat azt mutatja, hogy elsősorban motivált és nyitott emberek keresik ezt a lehetőséget, akik érzik, hogy segítségre van szükségük a továbblépéshez, a változáshoz, a jól megfogalmazott célok meghatározásához. Kiemelten fontos, hogy bizalommal forduljon mindenki a coach-hoz, és hajlandó legyen szembenézni önmagával, vállalva az esetleges fájdalmas folyamatokat, a kellemetlen felismeréseket és a szükséges döntéseket is meg tudja hozni.

Képes vagy magadra győztesként gondolni? El tudod hinni, hogy lehet jobb, mint, ami most van? El tudod azt képzelni, hogy igenis SZERENCSÉS vagy az élet pedig egyenesen ÁLDÁS? Tudsz HÁLÁS lenni? Hajlandó vagy végre kilépni a komfort-zónádból, dolgozni a fejlődésért és nem megelégedni a középszerrel? Akkor kopogtass be az ajtómon, dolgunk van egymással!

Hogy zajlik a coaching folyamat?

– négyszemközt

– párkapcsolati coaching esetében az érintett felek részvételével

– pontosan meghatározott időkeretek között, alkalmanként 60 percben

– irányított beszélgetés feladatokkal, tesztekkel, alkalmanként házifeladattal.

Hová lehet eljutni vele és általa?

  • megérted és elfogadod azt, aki vagy
  • felismered a saját vágyaidat, ki is mered azokat mondani
  • új terveid születnek, pontosan meg tudod határozni, mit akarsz elérni
  • új perspektívák nyílnak meg előtted, az új nézőpontok friss lendületet adnak neked
  • motiválni tudod önmagad
  • végre elkezdesz élni

Kifejezetten hamar lehet látványos eredményeket elérni.

Miben különbözik a pszichológiától?

A pszichológus a múltra koncentrál, a coach a jövőre. A múlt megváltoztathatatlan, a jövőd képlékeny, te formálod, hát tedd is meg! A pszichológus a múltbeli elakadásokat, gátakat igyekszik feloldani, és akár több éven át tartó terápiára lehet felkészülni. Coach-ként a jelen megértését tűzöm ki célul, melyből automatikusan következik, hogy a jövőre fókuszálunk. A coaching eredményorientált folyamat, kizárt, hogy elmaradjon a siker. A siker mértéke viszont egyénfüggő. RAJTAD MÚLIK! Ha együttműködsz, akkor pontosan oda fogsz eljutni, ahová tartasz!

Miben különbözik a coaching a tanácsadástól?

A tanácsadás folyamán az én feladatom megmondani, mit tegyen az ügyfél, – de szigorúan betartom az általam felállított Etikai Kódexet! Tájékoztatok, feltárok, informálok, kérdezek is, mindig több utat kínálok a megoldás irányába, – így meghagyva a kliens szabad akaratát. A coaching folyamán a felelősség az ügyfélé, mert szembe kell néznie önmagával, hibáival, nehézségeivel, viszont cserébe az eredmény is az övé, ami hosszú távon sokkal hatásosabb az éntudatra, mint egy tanácsadás.

Mennyibe kerül egy coaching ülés?

Mielőtt megválaszolnám neked azt, hogy “mennyibe kerül”, kérlek, gondolkodj el a következő 2 kérdésen:

– Mennyit és mit adnál azért, hogy pozitív irányba változzon az életed?
– Mennyit és mit érne meg neked az, ha életedből végre eltűnnének a problémáid?

Tudok neked is segíteni, de csak akkor, ha Te is elkötelezett vagy a saját problémád megoldásában és hajlandó vagy tenni érte!

Ellenkező esetben bármekkora összeget kérhetnék egy ülésért, nem érnénk el vele eredményt. Másképp: ez a helyzet épp olyan, mint amikor a tüdőbeteg ember elvárja az orvosától, hogy gyógyítsa meg, még talán a pirulákat is beszedi, ugyanakkor a cigarettáról nem hajlandó lemondani.

Egy life coaching ülés

– egyéni: 12,700 Ft (tartalmazza az Áfa-t)

– párkapcsolati: 15,000 Ft (tartalmazza az Áfa-t)

– céges megrendelés esetén, budapesti helyszínnel: 12,000 Ft + Áfa / óra (minimálisan rendelhető: 4 óra)

Minden ülés 60 perces.

Egy alkalom nem elég, eredmények eléréséhez több találkozóra van szükség. Ha egy alkalommal szeretnél rálátni a lehetőségeidre, akkor válassz a tanácsadási formák közül!

– online formában is teljes körű iránymutatást tudok adni, formája Skype vagy Viber

– a feladatot JELNYELVI TOLMÁCCSAL IS vállalom, érdeklődj előzetesen, hogy a munkalapot el tudd kérni!